Günlük hayatta sahip olduğumuz çok sayıda alışkanlık bulunur. Bu alışkanlıkların bazıları faydalı olduğu gibi bazıları ise sağlıksız ve yaşam kalitemizi düşüren zararlı özellikleri ile dikkat çeker. Gelin bunları birkaç örnek ile değerlendirelim. Her gün spor yapmak güzel bir alışkanlık olabilir, hazır gıdalar ve yapay şeker yerine meyve ve sebze yoğunluklu sağlıklı bir beslenme alışkanlığı da hayat kalitemizi muhakkak artırır. Bunun yanında sigara tüketimi, alkol alışkanlığı gibi yaşam rutinleri zararlı alışkanlıklara örnek olarak gösterilebilir. Özellikle sigara bağımlılığı günümüzde oldukça büyük bir kitlenin yaşam kalitesini azaltmakta. Kanser başta olmak üzere pek çok ciddi sağlık probleminin ortaya çıkmasında da sigaranın etkisi büyük. Sigara içen kişilerin yaşam süreleri kısalırken hem kendilerine hem de çevrelerine bıraktıkları kalıcı zararlı etkilerin büyüklüğü oldukça ciddidir.
Sigara içerdiği kimyasallar gereği vücutta kısa sürede bağımlılık yaratan bir üründür. Bu nedenle sigara alışkanlığından kurtulmak kişiler için zorlayıcı olabilir. Bu noktada profesyonel destekler almak oldukça faydalı olabilir. Son dönemde de popülerleşen biorazonans ile sigara bırakma terapileri bu noktada sigara alışkanlığından kurtulmak isteyenler tarafından değerlendirilebilir.
Biorezonans ile sigara bırakma terapisi, alternatif yöntem olan biorezonans sayesinde kişi vücudunda oluşan nikotin bağımlılığını gidermeyi hedefler. Bu terapi yöntemi acısız ve ağrısız ve konforlu özellikleri ile dikkat çeker. Kişiler bu terapi yönteminde biorezonans cihazına elektrotlar vasıtasıyla bağlanır. Kişi vücuduna gönderilen frekanslar ile sigara bağımlılığına neden olan enerjinin ve frekansın değiştirilmesine çalışılır.
Biorezonans ile Sigara Bırakma Terapisi Kaç Seans Sürmektedir?
Biorezonans ile sigara bırakma terapisi seanslar biçiminde uygulanır. Her bir seans ortalama 40 ile 45 dakika kadar sürebilir. Kişilerin sigara alışkanlığından tamamen kurtulmak için kaç seans biorezonans ile sigara bırakma terapisi alması gerektiği sorusunun ise net bir cevabı bulunmamaktadır. Bu noktada değişken pek çok unsurun incelenmesi gerekir. Öncelikle kişinin bağımlılığı ne kadar süreye dayanıyor. Yani bir yıldır sigara kullanan bir kişi ile 10 yıldır sigara kullanan bir kişinin biorezonans ile sigara bırak terapisinden görecekleri etki süreleri birbirinden oldukça farklıdır.
Biorezonans ile sigara bırakma terapisinde kişilerin verdikleri yanıtlar da her zaman aynı olmayabilir. Psikolojik sağlık, olumlu bakış açısı gibi özellikler bu terapinin etkilerini artırıcı özelliklere sahiptir. Bu nedenle özellikle biorezonans ile sigara bırakma terapisine başlayan kişiler yaşamlarında onları daha mutlu edecek şeylere yönelebilirler. Spor yapmak, hobilere zaman ayırmak gibi pozitif bakış açısını güçlendirecek seçenekler bu süreçte muhakkak değerlendirilmelidir.
Biorezonans ile Sigara Bırakma Terapisi Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?
Biorezonans ile sigara bırakma terapisi elbette alternatif terapi teknikleri ile kişi vücudundaki bağımlılıkların zayıflatılmasını ve mümkünse tamamen giderilmesini sağlayan bir yöntemdir. Biorezonans ile sigara bırakma sürecinde başarı elde etmiş bir kişi bağımlılığından bir süreliğine kurtulmuş olsa da bu gelişimi korumak adına da hayatına devam ederken belli önlemler alması önemlidir. Bunların en başında eski bağımlılıklarını kişiye hatırlatacak uyarıcılardan uzak durmak gelebilir. Örneğin bazı yiyecek ve içecekler o kişiye sigarayı anımsatıyorsa bu besinlerden uzak durmak mantıklıdır. Aynı şekilde restoran ve kafeler gibi eski alışkanlıkları hatırlatan mekanlardan uzak durmakta da fayda vardır. Sigara kullanılan alanlardan uzak durmak, dumansız hava sahası içerisinde kalmak da sigarayı bırakan kişilerin yeni alışkanlıklarına iyi şekilde bağlanmalarını sağlayabilir.