Öfke kontrolü – sinirlilik
Sinirlilik, doğal sakinlik durumunun büyük oranda sarsıldığı veya tamamen ortadan kalktığı bir iç huzursuzluk halidir. Bu sendrom, düzensiz kalp atışlarıyla (çarpıntılar), terlemeyle, ellerin titremesiyle ve gözdeki tiklerle ortaya çıkabilir. Bu şikayetlerden, istem dışı çalışan vejetatif sinir sistemi sorumludur.
Sinirliliğin nedenleri
İç huzursuzluğun en yaygın görülen nedeni zihinsel problemlerdir. Stres, telaşlı ve yoğun bir yaşam tarzı ile sürekli bir gerginlik hali, çözüme kavuşturulmamış çekişmeler, performans baskısı ve gelecekle ilgili kaygılar – devasa bir yük olan duygusal strese neden olarak zamanla insanların huzurunu çalan pek çok faktörün bir kısmı. Bu stresin devam etmesi durumunda organizma kendini yenileyemez.
Bu durumun da söz konusu problemden yakınan kişi üzerinde ve olumsuz olmak üzere etkileyici sonuçları bulunmaktadır. Bu kişi sinirli ve telaşlıdır, üzerinde aşırı bir yük vardır ve bitkindir. Sonuç olarak tüm bu stres semptomları vücudun “uyarıcı sinyalleri”dir ve vücudun dinlenmeye ihtiyacı olduğunu belirtirler. Ancak bazı durumlarda sinirlilik halinin fiziksel nedenleri olduğu bilinmektedir. Sinirlilik, örneğin, hipertiroidi veya karaciğer sirozu gibi fiziksel rahatsızlıkların bir sendromu olabilmektedir. Şeker hastalığı bağlamında hipoglisemi de, sinirliliğin tipik belirtilerini göstermektedir. Bütün bunlara ek olarak, menopoz döneminde meydana gelen hormonal değişiklikler de pek çok kadında huzursuzluk ve hoşnutsuzluğa yol açmaktadır. Aynı durum kalıcı uyuşturucu ve alkol istismarları ve bu bağımlılık yaratıcı maddelerin yokluğu durumu için de geçerlidir.
Biolife Rezonans bu alanda enerji ve frekans dengeleme temelli danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Detaylı bilgi ve randevu için lütfen merkezimizi arayınız – 0216 3616393